КОРОНА УШЛА У ДОМ ЗА ОМЕТЕНЕ У РАЗВОЈУ У ИЗВОРУ: Позитивно 14 штићеница и троје запослених

З.Р.

28. 11. 2020. у 16:11

ВИРУС корона ушао је у Домско одељење за женска лица тешко ометена у развоју у Извору, који је у саставу параћинског Центра за социјални рад, а како је објављено на сајту општине Параћин, од 84 штићенице овог дома, код 14 је резултат позитиван, док се за остале чекају резултати ПЦР тестирања. Присуство вируса регистровано је и код троје запослених, од које су две медицинске сестре, које су сада у кућној изолацији.

КОРОНА УШЛА У ДОМ ЗА ОМЕТЕНЕ У РАЗВОЈУ У ИЗВОРУ: Позитивно 14 штићеница и троје запослених

Фото: З.Рашић

Како је наведено, због повишене температуре код пет штићеница и две сестре, применом брзих антигенских тестова присуство вируса евидентирано је 24. новембра, међутим, монахиње које раде у дому и брину свакодневно о штићеницама су одбиле тестирање.

Епидемиолог Завода за јавно здравље “Поморавље” из Ћуприје наложио је мере које се спроводе у том домском одељењу, а о проблему је обавештено и ресорно министарство. Највећи проблем у овом тренутку је недостатак кадрова, лекара и медицинских сестара, а то је тренутно решено ангажовањем једне докторке и две медицинске сестре које ће у дому у Извору радити волонтерски.

Синоћ је у Параћину одржана седница Општинског штаба за ванредне ситуације на којој је једина тачка дневног реда била анализа тренутне епидемиолошке ситуације у којој је број прегледа у ковид-амбуланти Дома здравља десетак пута већи него до пре месец дана, а капацитет болничког ковид-одељења попуњен.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

УДАРИО ГРОМ У АЕРОДРОМ НИКОЛА ТЕСЛА: Обустављен саобраћај, оштећена писта, службе процењују штету

УДАРИО ГРОМ У АЕРОДРОМ НИКОЛА ТЕСЛА: Обустављен саобраћај, оштећена писта, службе процењују штету

ПОЛЕТНО слетну стазу београдског аеродрома "Никола Тесла" погодио је гром и том приликом направио оштећење, због чега су полетања и слетања авиона привремено обустављена, саопштено је са аеродрома.

27. 09. 2022. у 16:38

Коментари (0)

Имаш ДВЕ ХИЉАДЕ разлога за регистрацију на моззартбет.цом