РАСПИСАН КОНКУРС ЗА ПРИЈЕМ МЕДИЦИНСКОГ ОСОБЉА НА КиМ: Нови здравствени радници ће олакшати посао, али и омогућити опстанак на Космету

И. Радуловић

28. 11. 2020. у 16:08

РАСПИСАН КОНКУРС ЗА ПРИЈЕМ МЕДИЦИНСКОГ ОСОБЉА НА КиМ: Нови здравствени радници ће олакшати посао, али и омогућити опстанак на Космету

Фото: И.Радуловић

ОДЛУКОМ Министарства здравља Србије, здравствене установе у северном делу Косовске Митровице, Грачаници и Пасјану, бићу ускоро јаче за близу 120 медицинских сестара општег смера које ће бити примљене у радни однос за неодређено време.

У Клиничко – болничком центру у Косовској Митровици биће места за 38 медицинских сестара, док ће у КБЦ Приштина у Грачаници и Здравственом центру Гњилане у Пасјану посао добити по 40 медицинских сестара и техничара.

Директор КБЦ у Косовској Митровици др Златан Елек рекао је за Новости да ће конкурс бити спроведен у наредним данима.

- По пријему документације која је предвиђена конкурском, а чија су правила окачена на огласним таблама у свим домовима здравља и у самој болници, биће обављен разговор са кандидатима, након чега ће бити одлучивање о пријему - поручио је др Елек.

Према његовим речима, пријем новог медицинског особља ће у много олакшати рад ове установе, пре свега имајући у виду да је у ово тренутку око 70 здравствених радника заражено коронавирусом.

н је нагласио да ће, имајући у виду све већи број заражених здравствених радника коронавирусом, који Ништа мање значајно није ни за КБЦ „Приштина" у Грачаници, који ће, како наводе, приоритет у запошљавању дати младим људима са пребивалиштем на Косову и Метохији.

- Одлука Министарства здравља и Канцеларије за Косово и Метохију је од изузетног значаја за функционисање нашег здравственог система . Нама је потребан млађи кадар како би обезбедили перспективу наше здравстве установе и самим тим поспешили опстанак младих људи на простору Косова и Метохије - рекао је Лазић.

Пријем нових 40 медицинских сестара и техничара у Здравственом центру „Гњилане" у Пасјану олакшаће рад ове институције, али и омогућити опстанак српског народа у овом делу Косова и Метохије.

"Ово омогућује опстанак нашег народа, јер је здравствени систем стуб српског народа. Приоритет за пријем у радни однос имаће кандидати који живе и имају пребивалиште на Косову и Метохији. Нама ово значи опстанак и то захваљујући нашој држави Србији која улаже у опрему и сада у кадрове", рекао је директор ЗЦ Гњилане др Зоран Перић.

Он је подсетио да ово није први конкурс за пријем радника у ово здравствену установу истичући да је не тако давно посао овде добило 30 лекара опште медицине.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)