ЕПИДЕМИЈА КОВИД 19 У ПИРОТСКОМ ОКРУГУ: У порасту број оболелих и поред ванредне ситуације

В.Ћ.

26. 11. 2020. у 19:08

ЕПИДЕМИЈА КОВИД 19 У ПИРОТСКОМ ОКРУГУ: У порасту број оболелих и поред ванредне ситуације

Фото: В. Ћирић

ДАНАС је регистровано још 47 заражених особа са подручја Пиртоског округа, а на тестирање је послато још 48 узорака.

 Највећи број заражених је из Пирота, затим Димитровграда, па Беле Паланке и један је из Бабушнице.

Како подсећају у пиротском ЗЗЈЗ, од почетка епидемије, на подручју округа било је 899 лабораторијски потврђених случајева ковида 19, а 31 особа је преминула. У зависности од тежине клиничке слике тренутно је у кућној или болничкој изолацији 1040 особа.

Данас је изолација наложена у 135 случајева, а за 47 особа је укинута. И даље се повећава број прегледа у ковид амбулантама. Само у Пироту јуче је прегледано 245 пацијената, у Димитровграду 119, у Бабушници 46 и у Белој Паланци је било 47 прегледа. Реч је о првим, али и контролним прегледима.

На Грудном одељењу пиротске Болнице тренутно се лечи 10 пацијената са пнеумонијама, а у Клиничком центру Ниш са подручја Пиротског округа тренутно је 27 пацијената. Епидемиолошка ситуација у Димитровграду, Белој Паланци и Бабушници је ванредна, али стабилна док је у Пироту изразито неповољна са тенденцијом да пређе у ванредну-кажу у Центру за превенцију болести пиротског ЗЗЈЗ.

У све три општине Пиротског округа је проглашена ванредна ситуација. ЗЗЈЗ је јуче Кризном штабу у Пироту предложио да се ванредна ситуација прогласи и у овом граду.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)