НЕМА ВИШЕ МЕСТА НА КИСЕОНИКУ: У Специјалној болници Сокобања заражено осам здравствених радника, пацијенти се упућују у Ниш

Танјуг

26. 11. 2020. у 13:48

НЕМА ВИШЕ МЕСТА НА КИСЕОНИКУ: У Специјалној болници Сокобања заражено осам здравствених радника, пацијенти се упућују у Ниш

Фото: Танјуг/Сава Радовановић

У СПЕЦИЈАЛНОЈ болници Сокобања збринуто је 68 ковид пацијената, од којих је више од 40 на кисеонику, каже директорка те установе Весна Милановић.

Она је рекла да је капацитет Специјалне болнице 160 кревета, али да нема слободних места за оболеле којима је потребна кисеоничка терапија.

Како каже, ти пацијенти се упућују у Ниш и друге градове у којима има места.

У Специјалној болници Сокобања, која је од 13.новембра поново у ковид систему, збрињавају се оболели са тешком и средње тешком клиничком сликом из Сокобање, Неготина, Књажевца, Алексинца.

- За разлику од пролећа,када смо збрињавали пацијенте са лакшом клиничком сликом, сада је већина на кисеонику. Највише је пацијената средње старосне доби, најмлађи има 25 година, а има и старијих од 70 година - рекла је Мариновић.

Додала је да је у тој болници заражено осморо здравствених радника са благим симптомима инфекције који су се, каже, заразили ван установе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)