АПЕЛ ЦРВЕНОГ КРСТА У ПАРАЋИНУ: Дајте данас крв, спасите живот

З. Рашић

26. 11. 2020. у 08:39

АПЕЛ ЦРВЕНОГ КРСТА У ПАРАЋИНУ: Дајте данас крв, спасите живот

Фото: Црвени крст

ЗБОГ погоршања епидемије ковида-19 драстично се смањио број давалаца крви, па је параћински Црвени крст упутио молбу свим пунолетним и здравим суграђанима да се одазову данашњој акцији, донирају најдрагоценију течност и тиме спасу нечији живот.

Ова организација сваког другог четвртка у сарадњи са Заводом за трансфузију из Ниша у својим просторијама обезбеђује услове за безбедно донирање крви, па ће тако бити и данас до 14 сати.


- Без обзира на ковид, и даље постоје уобичајене велике потребе за крвљу која је многим нашим суграђанима често једини лек, а сви улажемо огромне напоре да се годишњи план давалаштва на територији параћинске општине бар делимично испуни и у овим условима. Сад нам је важно да додатно развијамо одговорност, дисциплину и солидарност – каже Слободан Ђорђевић из ЦК, који је уједно позвао све здраве и хумане људе да се одазову акцији јер ће све мере заштите здравља бити испоштоване, као и увек.

Данашња акција је 22. по реду ове године у Параћину, а према оквирној евиденцији, прикупљено је досад око 500 јединица крви.

- Имајући у виду да нема породичног и наменског давања крви и да се не може дати сваког дана као пре, док је то рађено у болничкој Служби за трансфузију, као и страх од ковида, очекује се испуњење плана 60-65 одсто – рекао је Ђорђевић.

Евидентно да је раније било у просеку тридесетак давалаца по акцији, а у условима епидемије је тај број преполовљен.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)