НЕДОСТАЈЕ САМО КРОВ: Градња куће за хендикепираног Горана Николића из Лебине код Параћина

З. РАШИЋ

25. 11. 2020. у 18:12

НЕДОСТАЈЕ САМО КРОВ: Градња куће за хендикепираног Горана Николића из Лебине код Параћина

Горанов тренутни дом и кућа која чека да буде покривена / Фото З. Рашић

САМО два и по кубика грађе, или шездесетак хиљада динара, недостају да се сагради кров на невеликој кући коју су комшије сазидале за Горана Николића (36) из Лебине код Параћина. Без тога, Горан неће имати где да дочека зиму јер се на његовом тренутном дому, старом ча век и по, срушио кров!

Тежак живота сиромашног Николића, хендикепираног говора, који је остао сасвим сам након што му је преминула баба, одлучили су да бар мало олакшају мештани којима он свакодневно помаже у физичким пословима. Помоћ је у оном најдрагоценијем - новом дому.

И, кућа од шездесетак квадрата је подигнута, али недостаје дрвена грађа да би се објекат покрио.

"Новости" су већ писале о Горану и људима великог срца из малог параћинског села, који су радили на објекту без динара надокнаде, како би се нови дом саградио из донација - што пре. Јер, само неколико метара од уџерице у којој Николић тренутно живи, за само 25 дана, никла је кућа, а затим је запело код цемента за плочу. У међувремену, Жељко Милетић, мештанин који се побринуо за обезбеђивање донација и грађевинског материјала каже да је и тај посао завршен. Међутим...

Горан Николић / Фото З. Рашић

- Проблем су само дрвене греде и летве, осносно грађа за кров. Потребан нам је донатор, или у материјалу или у новцу, јер цреп имамо, па бисмо могли да предупредимо зимске падавине. Већ смо обезбедили цемент за малтерисање унутрашњости, спремни су и каблови за струју, санитарије за купатило... Пластичне прозоре смо већ поставили - набраја Милетић.

Чим мајстори-добровољци из села заврше започето, Горан ће први пут у животу имати и сопствено купатило, чему се највише радује. Основни намештај обезбедиће се полако, комад по комад. Важно је, кажу Лебинци, да њихов комшија ове зиме има бар једну топлу собу, у којој ће моћи да преспава. Касније, на пролеће, обећавају, саградиће и терасу коју су већ испланирали.

Нажалост, без материјала за кров, радови су већ готово месец дана обустављени...

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)