ПРВА ЈАВНА ЕКОЛОШКА ГАРАЖА: Крагујевчанима омогућено паркирање у новом савременом објекту, ускоро отварање

М. ЛУКОВИЋ

25. 11. 2020. у 17:21

ПРВА ЈАВНА ЕКОЛОШКА ГАРАЖА: Крагујевчанима омогућено паркирање у новом савременом објекту, ускоро отварање

Нова гаража у Крагујевцу

ЗАВРШЕНА је изградња вишеспратне паркинг-гараже у центру града, па је Крагујевац, тако, добио први еколошки објекат овога типа, у чију изградњу је овдашње ЈКП "Шумадија" уложио више од 360 милиона динара.

Директор овог градског предузећа Немања Димитријевић каже да још предстоје урађене приступне саобраћајнице, постављање кишне канализације и дефинисање противпожарног пута. Потом на ред долазе добијање употребне дозволе и - свечано отварање.

На месту где је раније било паркиралиште са 45 места, сада је никао објекат који располаже са готово пет пута већим капацитетом. Притом, предвиђена су и посебна места за остављање возила особа са инвалидитетом.

Нова паркинг-гаража у Крагујевцу има сутерен, приземље и пет спратова, а изграђена је по најновијим еколошким стандардима. Електричном енергијом ће се снабдевати посредством соларних панела који се налазе на крову зграде, а постављени су и апарати за пуњење електричних аутомобила.

Из ЈКП "Шумадија" поручују да је у плану изградња још три јавне гараже.

БЕСПЛАТНО

КАМЕН темељац за изградњу још једног, својеврсног симбола Крагујевца је постављен 29. октобра прошле године, а из ЈКП "Шумадија" поручују да ће - по завршетку свих преосталих послова, те свечаног отварања - суграђане додатно обрадовати са неколико дана бесплатног коришћења савременог објекта.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)