БЕЗБЕДНИЈЕ ДО ПЛАНИНСКЕ ЛЕПОТИЦЕ: Настављени радови на реконструкцији пута од Краљева према Гочу

Г.Ш.

25. 11. 2020. у 11:38

ПОВОЉНЕ временске прилике за ово доба године и дане без падавина запослени у предузећу „Нови Пазар пут“ искористили су да наставе радове на реконструкцији дотрајалог пута од Краљева према планини Гоч.

БЕЗБЕДНИЈЕ ДО ПЛАНИНСКЕ ЛЕПОТИЦЕ: Настављени радови на реконструкцији пута од Краљева према Гочу

Фото: Г. Шљивић

После завршених радова у вредности од 170 милиона динара на потпуној обнови коловоза од приградског насеља Берановац, у дужини 4,6 километара, при чему је изграђен и тротоар дужине 1,6 километара, путари и ових дана имају пуне руке посла на деоници од Јовца до Каменице.

- У току је асфалтирање ове деонице у склопу радова на реконструкцији четири километара пута, од укупно осам колико је предвиђено овим пројектом, односно све до Сокоље. Један део радова биће завршен ове, а други на пролеће 2021. године. Укупна вредност је процењена на око 320 милиона динара – каже др Предраг Терзић, градоначелник Краљева.

Комплетна реконструкција саобраћајне инфраструктуре још једном потврђује да краљевачка локална санмоуправа у сарадњи са државом, односно ресорним министарствима, улаже максималне напоре да Гочу врати некадашњи сјај. Тако је на овој планинској лепотици након што је изграђено савремено одмаралиште са пратећим садржајима, у току монтажа ски лифта и уређење мале скијашке стазе за шта су град Краљево и Министарство трговине, туризма и телекомуникација укупно издвојили 35 милиона динара, а уколико све буде текло по плану ускоро ће почети и изградња модерне жичаре на такозваној великој стази, донација „Скијалишта Србије“.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)