РИЗИК ОД ПОПЛАВА НА МИНИМУМУ Напредују радови на мосту преко канала Туловске реке

И. Митић

25. 11. 2020. у 11:33

РАДОВИ на изградњи моста изнад растеретног канала Туловске реке напредују очекиваном динамиком.

РИЗИК ОД ПОПЛАВА НА МИНИМУМУ Напредују радови на мосту преко канала Туловске реке

Фото: ГУ Лесковац

Пре десетак дана је завршено бетонирање плоче, а до демонтаже скеле мора да прође још  двадесетак дана како би радови на њој били настављени.

- До коначног окончања свих планираних послова извођачу је преостало „бетонирање ивичних венаца и тротоара“ као и асфалтирање моста и његових прилаза – казао је Новица Николић, генерални директор лесковачког ЈП „Урбанизам и изградња“.

Туловска река је један од најнепредвидљивијих и најнебезбеднијих водотокова у Лесковцу који је, последњих деценија, много пута плавио домаћинства и земљиште у више насељених места на подручју града. Да би тај ризик био сведен на минимум, прошле године, изграђен је растеретни канал који ће бити стављен у функцију након изградње моста преко овог водопривредног објекта.

У овај посао Лесковац је, у сарадњи са ЈП „Србијаводе“, инвестирао више од 100 милиона динара. У експропријацију земљишта уложено је 25 милиона динара. Изградња растеретног канала, укупне дужине 2,2 километра, коштала је 45, а моста 27,4 милиона динара.

Распон моста је скоро 18, а ширина 10 метара. Ширина коловоза износи шест метара, док се са обе његове стране граде пешачке стазе од по два метра ширине.   

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)