НОВЕ МЕРЕ: Проглашена ванредна ситуација у Трговишту!

Ј. С.

24. 11. 2020. у 22:55

НОВЕ МЕРЕ: Проглашена ванредна ситуација у Трговишту!

Фото: Ј.С.

НА предлог Штаба за ванредне ситуације општине Трговиште, председница општине Трговиште Миљана Златковић, прогласила је вечерас ванредну ситуацију на целој територији општине Трговиште, због погоршане епидемиолошке ситуације изазване ширењем заразне болести Ковид-19 .

Ванредна ситуација се проглашава ради даљег спровођења превентивних мера заштите безбедности, заштите живота и здравља становништва. Грађани општине Трговиште дужни су да примењују посебне мере заштите становништва од заразних болести.

Апелује се на грађане да поштују мере личне заштите и спроводе редовну дезинфекцију радног и животног простора како би сви заједно сузбили ширење заразне болести Ковид-19,

Ванредна ситуација подразумева забрану окупљања у затвореном и отвореном простору више од пет лица, ако није могуће обезбедити физичку дистанцу од два метра и одговарајуће мере личне заштите.

Од ове мере изузете су радне организације, школске установе, продавнице, за које важе прописана ограничења броја особа у сваком тренутку у односу на квадратуру објекта (минимум једна особа на четири метара квадратна),

Ограничава се радно време угоститељских објеката, кафића и кладионица, тако да у периоду од 18 часова до пет сати наредног дана неће радити.

Обавезно је коришћење личне  заштитне опреме, ношење заштитних маски у затвореном тако и у отвореном простору у овим ситуацијама где се не могу избећи међуљудски контакти.

Налаже се начелнику Општинске управе општине Трговиште, директорима Јавних предузећа и установа да омогуће рад од куће запосленим којима радни процес то дозвољава.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)