КОРОНА У ПИРОТСКОМ ОКРУГУ СВЕ ЖЕШЋА: Позитивних 48, у изолацији 869

В. Ћ.

24. 11. 2020. у 20:32

КОРОНА У ПИРОТСКОМ ОКРУГУ СВЕ ЖЕШЋА: Позитивних 48, у изолацији 869

Фото: В. Ћирић

ЦЕНТАР за превенцију и контролу болесту пиротског ЗЗЈЗ, саопштио је да је на подручју Пиортског округа још 48 особа позитивних на ковид 19.

Тренутно је у изолацији 869 особа, а на тестирање у надлежну лабораторију данас је послато 30 брисева. Изолација наложена у 136 случајева, а укинута за 57 особа.

Ово је иначе од почетка епидемије највећи број изолираних, чија клиничка слика одређује да ли су у кућној или болничкој изолацији.

Процењује се, наводе у Центру, да је број заражених седам до десет пута већи од званично пријављених, јер се сви не јављају здравственим службама. Повећава се број прегледа у ковид амбулантама. У Пироту данас је прегледано 224 особа, Димиторвграду 107, Бабушници 35 и Белој Паланци 35.

На грудном одељењу пиротске ОБ тренутно се лечи 10 болесника са пнеумонијама, а у нишком КЦ је исто толико са подручја Пиротског округа. Три су на интензивној нези.

Од почетка епидемије на подручју округа регистровано је 792 заражених ковидом, док је 31 особа преминула. Епидемиолози процењују да је Димитровграду и Белој Паланци ситуација са епидемијом ванредна, али стабилна, У Пироту неповољна са тенденцијом да пређе у ванредну, а у Бабушници неповољна.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)