ПОЗНАТИ ДОБИТНИЦИ: Они су добили највиша градска признања у Кикинди

Р. Шегрт

24. 11. 2020. у 16:50

ПОЗНАТИ ДОБИТНИЦИ: Они су добили највиша градска признања у Кикинди

Фото: Р. Шегрт

Епидемија вируса корона избацила је у први план многе епидемиологе, па тако и др Сандру Радловић, директорку Завода за јавно здравље у Кикинди.

Иако је и пре марта ове године, јавности била позната по препорукама суграђанима како да се заштите од грипа и других хроничних обољења, саветовала да се вакцинишу и промовисала акције које говоре о значају превентивних мера за очување здравља, епидемија је учинила да се њене изјаве свакодневно са нестпљењем чекају, јер је Кикинда на почетку била једно од три највећа жаришта у земљи. За ангажован рад Градска управа јој је доделила највише градко признање, Награду града Кикинде.

Фото: Р. Шегрт

- Изненађена сам, али сада не бих опширније о томе. Важно је само да сви будемо здрави- рекла је јуче кратко за “Новости” након сазнања да је награђена.

У образложењу стоји да је она хероина модернога доба која без плашта, али с маском, гледа непријатељу у очи и храбро крочи напред у борбу са неизвесним и незаустављивим. Признање града постхумно је додељено др  Јандрији Јандри Лукачу, чувеном радиологу, који је после тешке болести преминуо у августу, у 80. години.

Фото: Р. Шегрт

Био је први радиолог у кикиндској болници и међу првих пет у Војводини који је примењивао ултразвучну методу. За изузетан допринос очувања културног и позоришног идентитета Кикинде, награђен је Владимир Црномарковић, мајстор светла у Народном позиришту, који 26 година  ради у овој установи. За пожртвованост у медицини и бригу о деци награђена је др Гордана Бистричић, неонатологу, која је радни век провела у кикиндској болници, одакле је недавно отишла у пензију.

За изузетне резултате у спорту награђен је млади и атлетичар Немања Константин, а Витомир Радак, дугогодишњи дирекотр ОШ “Свети Сава” за резултате у  образовању. За дугогодишњи предузетнички рад награђена је “Дестилерија Хуберт 1924” из Банатског Великог Села, а за хуманост и доброчинство породица Крстин из Иђоша, јер се Весна и Радован годинама баве хранитељством. Уручење Награде града и градских признања биће 28. децембра, на Дан града Кикинде.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)