ЈОШ 24 НОВООБОЛЕЛИХ: Епидемиолошка ситуација у Рудничко-таковском крају

М. Б.

24. 11. 2020. у 12:44

ЈОШ 24 НОВООБОЛЕЛИХ: Епидемиолошка ситуација у Рудничко-таковском крају

Фото: М.Б.

ПРЕМА званичним подацима, од синоћ су у Рудничко-таковском крају још 24 особе потврђено позитивне на ковид-19.

Укупан број тренутно потврђених заражених овде је тренутно 295, према најновијим резултатима тестирања у Горњем Милановцу.


- Од тог броја, 79 их је излечено, они и њихови контакти су ослобођени кућне изолације. Тренутно су хоспитализована 34 ковид позитивна лица са територије ове општине: петоро у болница у Београду, 23 у милановачкој Општој болници и шесторо у чачанској. Преостала лица потврђено позитивна на корона вирус, као и њихови контакти, су у кућној изолацији под медицинским надзором – изјавио је др Александар Чивовић, в.д. директора Дома здравља Горњем Милановцу.

У Ковид амбуланти тог Дома јуче (23. новембра) обављен је 161 преглед, урађена су 23 серолошка теста, 17 антигенских, узето 14 назофарингеалних брисева, хоспитализовано је шест лица. У тој амбуланти тренутно ради пет лекарских екипа.

Статистика епидемије у овом крају има две етапе. У првој, од њеног почетка у марту до смиривања у мају, укупно је оболело 60 лица, од којих су петоро преминули, сви остали су излечени. У другој, од половине јуна, заражено је укупно 459, уз 15 смртних исхода.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)