ЕПИДЕМИЈА У РУДНИЧКО-ТАКОВСКОМ КРАЈУ: Једна особа преминула, још осам новооболелих

М. Б.

22. 11. 2020. у 14:21

ЕПИДЕМИЈА У РУДНИЧКО-ТАКОВСКОМ КРАЈУ: Једна особа преминула, још осам новооболелих

Фото: М.Б.

ЈОШ једна особа у Рудничко-таковском крају, потврђено позитивна на ковид-19, нажалост је преминула.

У овом крају, до синоћ је регистровано још осам лица новооболелих од те заразе. Укупан број тренутно потврђених заражених овде је 242, према резултатима тестирања у Горњем Милановцу. 

- Од тог броја, 53 их је излечено, они и њихови контакти су ослобођени кућне изолације. Тренутно су хоспитализоване 23 ковид позитивне особе са територије ове општине: углавном у милановачкој Општој болници. Преостала лица потврђено позитивна на корона вирус, као и њихови контакти, су у кућној изолацији под медицинским надзором – - изјавио је др Александар Чивовић, в.д. директора Дома здравља Горњем Милановцу.

У Ковид амбуланти тог Дома у петак је обављено 139 прегледа, од којих су 67 прегледани први пут, урађен је 31 серолошки тест, 12 антигенских, узето 19 назофарингеалних брисева, хоспитализовано је седам лица.

Статистика епидемије у овом крају има две етапе. У првој, од њеног почетка у марту до смиривања у мају, укупно је оболело 60 лица, од којих су петоро преминули, сви остали су излечени. У другој, од половине јуна, заражено је укупно 366, уз 15 смртних исхода. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)