ЗАБРИЊАВАЈУЋИ ПОДАЦИ ИЗ ЈАБЛАНИЧКОГ ОКРУГА: Короном заражено још 97 особа, највећи број из Лесковца

И.М.

21. 11. 2020. у 13:10

ЗАБРИЊАВАЈУЋИ ПОДАЦИ ИЗ ЈАБЛАНИЧКОГ ОКРУГА: Короном заражено још 97 особа, највећи број из Лесковца

Фото: И. Митић

НА територији Јабланичког округа регистрован је највећи број пацијената заражених вирусом корона од почетка новембра када је број оболелих почео континуирано и прогресивно да расте.

У последња 24 часа вирус корона је лабораторијски потврђен код чак 98 од 249 резултата који су пристигли у лесковачки Завод за јавно здравље(ЗЗЈЗ).

У Лесковцу су, од 166 тестираних особа, позитиван налаз добила 63 пацијента. У Власотинцу су потврђена 22 нова случаја заразе. Лебане има девет, Медвеђа три, а општина Бојник још једног новооболелог.

ЗЗЈЗ је саопштио да структуру новозаражених пацијената чине три ученика, један студент, 27 пензионера, 56 запослених и девет незапослених особа као и два пољопривредника.

Тренутно се чека на резултате још 78 особа које су, претходних дана, узорковане у овој установи, лесковачкој Општој болници и домовима здравља округа.

Само овог месеца у Јабланичком округу је лабораторијски потврђено да је опаким вирусом заражено 560 пацијента. У Лесковцу је позитиван налаз добило 311 особа. У истом периоду короном је заражен 151 пацијент из Власотинца. У Медвеђи је регистровано 46, у Лебану 45, Бојнику 10, а у Црној Трави један случај инфекције.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)