ПРЕМИНУЛА ПАЦИЈЕТКИЊА: У ковид болници у Лесковцу још једна жртва опаког вируса

И.М.

20. 11. 2020. у 14:08

ПРЕМИНУЛА ПАЦИЈЕТКИЊА: У ковид болници у Лесковцу још једна жртва опаког вируса

Фото: И. Митић

У ковид болници у Лесковцу, у току ноћи, преминула је жена стара 67 година, а још једна особа је, у веома тешком стању, пребачена у нишки Клинички центар, потврдио је Горан Цветановић, градоначелник Лесковца.

У лесковачкој ковид болници тренутно је на лечењу 69 људи од којих 49 из града на Ветерници. У односу на укупан број хоспитализованих на терапији кисеоником је чак 59 особа.

Од почетка месеца у овдашњој ковид болници преминуло је троје људи који су примљени у веома тешком стању и са обостраном упалом плућа, док је у нишки Клинички центар транспортовано 12 пацијената са најкомпликованијом клиничком сликом изазваном опаким вирусом. Неки од њих су, у међувремену, такође подлегли последицама опаке болести, а међу њима су, како је потврђено, један мушкарац из Лесковца и жена из Власотинца.

У Лесковцу је корона почела да се шири великом брзином средином овог месеца, а до сада је инфекција вирусом корона лабораторијски потрђена код 244 пацијента, док су у свим локалним самоуправама Јабланичког округа позитиван налаз добиле 462 особе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)