БРОЈ ПАЦИЈЕНАТА У ВЛАСОТИНЦУ И ДАЉЕ РАСТЕ: Апел да се славе обележавају у кругу породице

И.М.

20. 11. 2020. у 13:12

БРОЈ ПАЦИЈЕНАТА У ВЛАСОТИНЦУ И ДАЉЕ РАСТЕ: Апел да се славе обележавају у кругу породице

Фото: И. Митић

БРОЈ пацијената у ковид амбуланти Дома здравља у Власотинцу, где је прошле недеље проглашена двонедељна ванредна ситуација, последњих дана нагло расте.

У овој установи помоћ лекара дневно потражи око 90 пацијената. Половина њих су нови, а другу половину чине пацијенти који долазе на контролне прегледе.

Штаб за ванредне ситуације у овој општини апеловао је на грађане да предстојеће славе обележавају у кругу породице како би се спречило даље ширење вируса.

У центру Власотинца налази се цистерна са дезинфекционим средством натријум-хипоклорит који грађане могу да наточе по потреби. Данас ће бити завршена дезинфекција улаза и степеништа у стамбеним зградама, а континуирано се ради дезинфекција прилазних путева Дома здравља, школа и предшколских објеката као и других фреквентних јавних површина.

У Власотинцу је од почетка овог месеца вирус корона потврђен код 129 особа што је више него укупан број оболелих током претходног таласа епидемије опаког вируса. У односу на број становника ова општина поново има највећи број заражених људи у односу на друге локалне самоуправе Јабланичког округа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)