ОД 29 БРИСЕВА, 14 ПОЗИТИВНО: У Пиротском округу епидемиолошка ситуација све гора

В. Ћ.

19. 11. 2020. у 21:10

ОД 29 БРИСЕВА, 14 ПОЗИТИВНО: У Пиротском округу епидемиолошка ситуација све гора

Фото:

ПОСЛЕДЊИ тестови на ковид 19 у лабораторији нишког ИЗЈЗ, показали су да је од 29 брисева са подручја Пиротског округа, 14 позитивно.

Данас су истој лабораторији послата 39 узорака. Међу 14 позитивних, из Пирота је 5, Димитровграда 7, и по један из Беле Паланке и Бабушнице.

Уз ове податке, пиротски ЗЗЈЗ додаје, да је од  почетка епидемије до данас  узорковано 4586 брисева, а ковид је лабораторијски потврђен у 651 случају. Од 2. до 18. новембра, узето је 486 брисева, а позитивних на тесту је 246. Међу зараженима су заступљени сви узрасти, а испитивањем се региструју породичне епидемије и оболели без лабораторијске потврде. Запослени су, у установама, јавним предузећима, школама....  

Данас је наложена излациоја за још 43 особе, тако да је сада број  оних који су у кућној или болничкој изолацији, што зависти од клиничке слике достигао цифру од 627 особа. Од почетка епидемије,на подручју окруига, бробу са ковидом изгубила је 31 особа.

На грудном одељењу пиротске Опште болнице тренутно се лече 4 пацијента са пнеумонијама. Епидемиолошка ситуација у Димитровграду и Белој Паланци је ванредна, у Пироту неповољна са тенденцијом да пређе у ванредну, док је у Бабушници  несигурна са тенденцијом да пређе у неповољну-саопштавају поред осталог из Центра за контролу и превенцију болести пиротског ЗЗЈЗ и апелују на грађане да се поштују све превентивне мере  јер се у наредне две недеље очекује пораст броја оболелих.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)