ЈОШ 65 НОВИХ СЛУЧАЈЕВА ЗАРАЗЕ: Епидемиолошка ситуација у Моравичком округу

В. И.

18. 11. 2020. у 16:13

ЈОШ 65 НОВИХ СЛУЧАЈЕВА ЗАРАЗЕ: Епидемиолошка ситуација у Моравичком округу

Фото: В. Илић

СА анализе у лабораторији у Београду стигли су резултати 172 обрађена узорка на свим врстама тестова (ПЦР и антигенски тестови), а ковид-19 је потврђен код 31 особе из Чачка, 18 из Горњег Милановца, 13 из Лучана и три из Ивањице - укупно 65 нових случајева заразе опасним вирусом.

На ковид одељењу чачанске болнице у уторак преминула су још два пацијента. Реч је о К. М. (77) из Горњег Милановца, коме је тестом потврђено присуство корона вируса, и З. С. (74) из Чачка, чији се резултат ПЦР тест још чека.

У трећем таласу корона епидемије у Моравичком округу до сада је преминуло 17 особа, од којих је 12 из Чачка.

На ковид одељењима чачанске болнице тренутно је хоспитализовано 157 пацијената, четири више него јуче у исто време.

У протекла 24 сата примљено је 20 пацијента (претходног дана 22) са симптомима који указују на могућу инфекцију корона вирусом. Било је 10 отпуста отпуста на кућно лечење, два пребачаја у болницу у Горњем Милановцу, један транспорт из респираторног центра у Клинички центар у Крагујевцу, као и прелазак једног болесника на неинфективни део интерног одељења.

У респираторном центру смештено је 18 болесника. Десеторо пацијената са изразито тешком клиничком сликом прикључено је на механичку вентилацију.

У пријемно-тријажној амбуланти чачанске болнице у јуче је било 228 прегледа, од чега 141 први.

У Моравичком округу у последња 24 сата потврђено је још 65 случајева заразе коронавирусом, саопштио је Завод за јавно здравље.

Обавештавамо све суграђане, који имају повишену температуру, кашаљ и бол у грлу, да се могу јавити у пријемно-тријажне ординације Дома здравља, у Улици Веселина Миликића 9 и Здравствену станицу Љубић, улица Браће Новичић бр. 2 – наводе у Радном тиму за праћење ширење епидемије коронавируса.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)