НОГАМА И РУКАМА ТУКАО ЛЕКАРЕ Инцидент на Инфективној клиници у Нишу, пацијент почупао апаратуру, па напао запослене

Ј.Ћ.

17. 11. 2020. у 13:59

НОГАМА И РУКАМА ТУКАО ЛЕКАРЕ Инцидент на Инфективној клиници у Нишу, пацијент почупао апаратуру, па напао запослене

Фото: Ј. Ћосин

ШЕЗДЕСЕТЧЕТВОРОГОДИШЊИ пацијент који се у нишком Клиничком центру лечи од Цовида 19, напао је у уторак око 11 сати медицинско особље ове здравствене установе, а о случају је обавештена полиција.

Како сазнајемо, у инцидент, на срећу, нико није теже повређен, а у установу је позван психијатар како би пружио потребну помоћ пацијенту који их је напао

- Пацијент је у видно узнемиреном стању покидао апаратуру на коју је био прикључен, а затим насрнуо на лекаре и медицинске сестре задајући им ударце ногама и рукама. Након тога је почео да бежи ка излазу из клинике, али је захваљујући интервенцији службе обезбеђења и медицинског особља савладан и без повреда враћен на одељење интензивне неге – наводе наши саговорници упознати са овим случајем.

Из управе нишког Клиничког центра стигла је најоштрија осуда овог инцидента.

- У ситуацији када медицинско особље улаже натчовечанске напоре ради спашавања људских живота и очувања здравља становништва, овакви догађаји су недопустиви. Уз сво разумевање за болест пацијента и последице изазване падом сатурације у крви услед заразе корона вирусом, морамо да укажемо да је овакво понашање крајње неприхватљиво. Апелујемо на грађане да имају разумевања и поштовања за оно што ови људи раде, што ризикују свој живот и своје здравље да би сачували њихово – саопштено је из ове здравствене установе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)