ЗАРАЖЕНО И 13 ЂАКА: Од почетка епидемије у марту до данас, укупно оболело 358, преминуло 15

М.Бошњак

17. 11. 2020. у 10:32

ЗАРАЖЕНО И 13 ЂАКА: Од почетка епидемије у марту до данас, укупно оболело 358, преминуло 15

Фото: М.Б.

МЕЂУ тренутно 174 особе у Рудничко-таковском крају потврђено позитивне на ковид-19 је и 13 ђака основаца и средњошколаца.

- Због шесторо ученика, позитивних на корона вирус, пет одељења у четири школе била су преведена на онлајн наставу: два у Техничкој школи, те по једно у Другој, Трећој и Четвртој основној. Осталих седам ђака у међувремену нису похађали наставу, јер су се нашли на листи контаката својих родитеља, или других чланова породица, потврђено позитивних на тај вирус – изјавио је др Александар Чивовић, в.д. директора милановачког Дома здравља.

Два одељења у Техничкој, те једно у Четвртој основној школи, јуче су враћена у редовну наставу, јер им је истекао период изолације.

Општински Стручни оперативни тим за заштиту од епидемије потврдио је, да су тренутно 23 пацијента из овог краја смештени у милановачку Општу болницу, у здравствене установе у Београду и Чачку, као оболели од ковида-19.

Статистика епидемије у овом крају има етапе. У првој, од њеног почетка у марту до смиривања у мају, укупно је оболело 60 лица, од којих су петоро преминули, сви остали су излечени. У другој, од половине јуна, заражено је укупно 298, уз десет смртних исхода.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)