ЗА НЕДЕЉУ ДАНА УТРОСТРУЧЕН БРОЈ Нагли скок заражених вирусом корона у Суботици

Ј.Л.

16. 11. 2020. у 14:30

ПО подацима Завода за јавно здравље у Суботици на територији града тренутно је 169 активних случајева заразе вирусом ковид 19.

ЗА НЕДЕЉУ ДАНА УТРОСТРУЧЕН БРОЈ Нагли скок заражених вирусом корона у Суботици

Фото: Ј. Лемајић

Колико је ситуација озбиљна најбоље осликава податак да је пре само седам дана било 52 случаја.


Због ковида 19 у Општој болници у Суботици хоспитализовано је 69 оболелих, у јединици интензивне неге је девет пацијената, од којих је осам на механичкој вентилацији.  Због свакодневног повећања броја прегледа и хоспитализованих Одељење психијатрије данас ће ући у ковид систем.

-Ова ситуација је очекивана јер са доласком хладнијег времена људи су више у затвореном и мања је циркулација ваздуха, а новембар и децембар су иначе подобни за респираторне инфекције – објашњава др Небојша Бохуцки, епидемиолог Завода за јавно здравље. – Сада имамо и брзе антигенске тестове, чији је резултат готов за 15 минута, те њима и ПСР тестовима региструјемо реално стање у Суботици и целом Севернобачком округу.

Број оболелих је вероватно већи, јер се не јаве сви пацијенти лекару. Током претходна два дана у Војводини је регистровано 1407 нових случајева, највише у Новом Саду 659, саопштио је Институт за јавно здравље Војводине, који епидемијску ситуацију у покрајини оцењује као ванредну. Од 45 војвођанских општина у овом тренутку на територији 27 општина ситуација се оцењује као ванредна, а међу њима је и Суботица.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)