КАЗНЕ ДО 300.000 ДИНАРА Милиција и инспекција у акцији - строжа контрола поштовања мера у Врању

Д. Р.

16. 11. 2020. у 14:12

ЗБОГ неповољне епидемиолошке ситуације у Врању, из локалног Штаба за ванредне ситуације је најављена строжа контрола поштовања свих епидемиолошких мера и препорука.

КАЗНЕ ДО 300.000 ДИНАРА Милиција и инспекција у акцији - строжа контрола поштовања мера у Врању

Фото: Д. Р.

Контролу поштовања мера вршиће комунална милиција и локалне и републичке инспекцијске службе које имају овлашћења да издају прекршајни налог и да поднесу пријаву за учињено кривично дело, односно захтев за покретање прекршајног поступка у складу са законом.


Такође, у случајевима непоштовања прописаних мера, у погледу окупљања људи, инспектор и комунални милиционар могу усмено, да наложе да се испразни простор у којем је дошло до кршења мера, као и да забране обављање делатности у објекту, у одређеном трајању, док надлежни орган не предузме предвиђене мере.

У зависности од тога да ли се ради о правном лицу, предузетнику или одговором лицу, казниће се новчаном казном у износу од 50.000 до 300.000. динара.

- Казнена политика је опција само онда када друге мере и препоруке не наиђу на пуно поштовање и доследну примену. Због тога, позивам све наше суграђане на поштовање прописаних мера, јер нам је циљ да спречимо даље ширење корона вируса - поручио је Душан Аритоновић, начелник Градске управе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)