НАГЛИ ПОРАСТ БРОЈА ОБОЛЕЛИХ: Епидемија вируса корона у Пиротском округу

В.Ћ.

14. 11. 2020. у 18:15

НАГЛИ ПОРАСТ БРОЈА ОБОЛЕЛИХ: Епидемија вируса корона у Пиротском округу

Фото: В.Ћ.

ОД 32 брисева сумњивих на ковид 19 са поручја Пиротског округа, који су тестирани , позитивно је 19 брисева. Данас је у Лабораторију нишког ИЗЈЗ постало 28 брисева-саопштио је пиротски ЗЗЈЗ.

За последњих десетак дана у округу је узоркован 331 брис, а чак 160 је позитивно, што говори о наглом порасту броја заражених, о чему сведочи и бројка од 47 одсто зражених. У ковид амбулантама је све више прегледа и то у Пироту од 100 до 120 днавно, а у Димитровграду између 70 и 80.

У зависности од тежине клиничке слике, у кућној или болничкој изолацији тренутно је 428 особа старости између 30 и 60 година. Од почетка епидемије на подручју округа регостровано је и лабораторијски потврђено 560 случајева заразе, а од последица ковида 30 соба је преминуло.

На Грудном одељењу пиротске Опште болнице тренутно је 6 пацијената са пнеуомоијама. Епидемиолошка ситуација у Пироту и Димитровграду је неповољна, а и Белој Паланци и Бабушници несигурна, са тенденцијом да пређе у неповољну-кажу у Центру за превецију болести пиротског ЗЗЈЗ и поручују да се поштују све превентивне мере јер је интензитет вируса висок и широко распростањен у популацији.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)