ПРЕДЊАЧЕ ЛЕСКОВАЦ И ВЛАСОТИНЦЕ: Још неколико десетина новооболелих у Јабланичком округу

И.М.

13. 11. 2020. у 18:11

ОД 130 резултата који су, у последња 24 часа из референтних лабораторија у Нишу, стигли у лесковачки Завод за јавно здравље(ЗЗЈЗ) чак 37 има позитиван налаз на инфекцију вирусом корона.

ПРЕДЊАЧЕ ЛЕСКОВАЦ И ВЛАСОТИНЦЕ: Још неколико десетина новооболелих у Јабланичком округу

Фото: И.М.

Највећи број заражених регистрован је у Лесковцу. У овом граду позитивно је 20 особа, што је четвртина од укупног броја тестираних. Власотинце има 11, Лебане четири, а општина Медвеђа два новооболела.

ЗЗЈЗ је саопштио да структуру новозаражених чине 20 запослених и две незапослене особе, 11 пензионера, два студента, један ученик и једно дете.

Тренутно се чека на још 37 резултата особа које су, претходних дана, узорковане у лесковачком ЗЗЈЗ, Општој болници и домовима здравља округа.

У ковид делу Опште болнице у Лесковцу, у последња 24 часа, примљено је шест, а отпуштене су две особе. Тренутно је на лечењу 27 пацијената од којих је код 12 лабораторијски потврђена инфекција. Резултате тестирања чека девет особа, две су добиле негативан налаз, а четири тек треба да буду тестиране. На терапији кисеоником је 19 хоспитализованих људи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)