ЕПИДЕМИЈА У РУДНИЧКО-ТАКОВСКОМ КРАЈУ: Међу 14 новооболелих још један ђак

М. Б.

12. 11. 2020. у 09:03

ЕПИДЕМИЈА У РУДНИЧКО-ТАКОВСКОМ КРАЈУ: Међу 14 новооболелих још један ђак

Фото: В. Илић

ЈОШ један ђак Рудничко-таковском крају, из Техничке школе „Јобав Жујовић“, потврђено је позитиван на ковид-19, као и још 13 особа, на основу до јуче пристиглих резултата тестирања у Горњем Милановцу.

Два одељења те школе прешла су на онлајн наставу, пре њега и по једно одељење милановачке Друге и Четврте Основне школе.

У трећем „пику“ заразе, у овом крају укупно је 96 особа заражено корона вирусом, од њих је 21 излечена, те су они и њихови контакти ослобођени кућне изолације. Тренутно је хоспитализовано 18 особа потврђено позитивних на корона вирус, од којих петоро у Београду: две на Инфективној клиници, по једна у КБЦ „Драгиша Мишовић“, КБЦ „Звездара“ и Првој хируршкој клиници, девет у милановачкој Општој болници, четири у Општој болници у Чачку, сви остали, као и њихови контакти су у кућној изолацији под медицинским надзором Дома здравља.

Ковид амбуланта тог Дома, како наводи др Чивовић, увелико бележи пораст прегледа, којих је у уторак било 140, када је урађено 35 серолошких тестова, узета су 24 назофарингеална бриса, а још петоро лица је хоспитализовано.

На Ковид одељењима милановачке Опште болнице, тренутно су, како потврђује њен директор др Предраг Шутић, смештена 22 пацијента. Код њих девет ПЦР тест је позитиван, као и један антигенски, шесторо има клиничку слику која указује на ковид-19 али су им ртестови негативни, за троје се чекају резултати тестова.

Статистика епидемије у овом крају има етапе. У првој, од њеног почетка у марту до смиривања у мају, укупно је оболело 60 лица, од којих су петоро преминули, сви остали су излечени. У другој, од половине јуна, заражено је укупно 220, уз десет смртних исхода.     

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)