НАЈВИШЕ НОВООБОЛЕЛИХ У ВЛАСОТИНЦУ: Нови случајеви вируса корона у већини општина Јабланичког округа

И.М.

11. 11. 2020. у 12:52

НАЈВИШЕ НОВООБОЛЕЛИХ У ВЛАСОТИНЦУ: Нови случајеви вируса корона у већини општина Јабланичког округа

Фото: И.Митић

ОД 78 резултата узоркованих особа са подручја Јабланичког округа, који су у последња 24 часа стигли у лесковачки Завод за јавно здравље(ЗЗЈЗ), 16 има позитиван налаз на вирус корона.

ЗЗЈЗ је саопштио да је највише новооболелих у Власотинцу. У овој општини је регистровано девет случајева инфекције што је скоро половина од укупног броја тестираних пацијената. У Лесковцу је, од 28 узоркованих, инфекција потврђена код једне особе. Три новооболела има општина Бојник, два Медвеђа, а једног Лебане.

Међу новозараженима је једно дете, девет запослених и пет незапослених особа као и један пензионер. Тренутно се, из лабораторије „Ватрено око“ у Нишу, чека на резултате анализа узорака још 93 особе. Оне су узорковане, претходних дана, у лесковачком ЗЗЈЗ, овдашњој Општој болници и домовима здравља округа.


Апел грађанима Власотинца да поштују превентивне мере

Најновији резултати особа које су тестиране у власотиначком Дому здравља показују да је од 17 узоркованих пацијената девет позитивно на вирус корона, док последњих дана број пацијената у ковид амбуланти расте.

Лекари сада бележе блажу клиничку слику код заражених пацијената, али истичу да то не треба да умањи опрез свих грађана од којих се очекује да поштују превентивне мере.

Такав апел Власотинчанима је упутио и општински Штаб за ванредне ситуације. Грађани се подсећају да, по последњој одлуци Републичког кризног штаба, није дозвољено окупљање више од пет особа.

У општинском штабу апелују на грађане да носе заштине маске, да држе физичку дистанцу и да избегавају окупљања било које врсте, а да предстојеће славе прослављају у кругу уже породице.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)