ОД КОРОНЕ ПРЕМИНУЛА ЖЕНА У Рудничко-таковском крају код још девет особа потврђено присуство вируса

М. Б.

10. 11. 2020. у 15:21

ОД КОРОНЕ ПРЕМИНУЛА ЖЕНА У Рудничко-таковском крају код још девет особа потврђено присуство вируса

Фото: М.Дробњак

ПРЕМИНУЛА је, нажалост, још једна жена, годишта 1966. у Рудничко-таковском крају, потврђено позитивна на ковид-19.

На основу до јутрос пристиглих резултата тестирања у Горњем Милановцу, код још девет особа потврђено је присуство корона вируса.


За пацијента, старог 76 година из овог краја, који је преминуо у Клиничком центру у Крагујевцу, о чему су медији извештавали, још није доказано да је заиста преминуо од заразе ковид-19, иако му је клиничка слика указивала на те симптоме.

У трећем „пику“ заразе, у овом крају укупно су 82 особе заражене корона вирусом, од њих је 19 излечено. Тренутно је хоспитализовано 14 потврђено позитивних особа, од којих петоро у Београду: две на Инфективној клиници, по једна у КБЦ „Драгиша Мишовић“, КБЦ „Звездара“ и Првој хируршкој клиници. Пет у милановачкој Општој болници, четири у Општој болници у Чачку, сви остали, као и њихови контакти су у кућној изолацији под медицинским надзором Дома здравља.

Ковид амбуланта тог Дома, како наводи др Чивовић, и даље бележи пораст прегледа, којих је јуче (10. новембра) било 113, урађено је 25 серолошких тестова, узето 18 назофарингеалних брисева, а још три су лица хоспитализована.

На Ковид одељењима милановачке Опште болнице, тренутно је, како потврђује њен директор др Предраг Шутић,  смештено 19 пацијената, на Грудном и неуролошком одељењу.

Статистика епидемије у овом крају има етапе. У првој, од њеног почетка у марту до смиривања у мају, укупно је оболело 60 лица, од којих су петоро преминули, сви остали су излечени. У другој, од половине јуна, заражено је укупно 206, уз десет смртних исхода.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)