КОРОНА У КИКИНДИ: Преминула жена, девет особа на лечењу

Рада Шегрт

10. 11. 2020. у 14:26

ПАЦИЈЕНТКИЊА од 74 година преминула је у Општој болници у Кикинди од последица обољења ковида 19, али је имала и друге тешке хроничне болести, срца, бубрега, штитасте жлезде и дијабетес. Била је на хроничном програму дијализе бубрега.

КОРОНА У КИКИНДИ: Преминула жена, девет особа на лечењу

Фото: Р. Шегрт

- На лечењу од ковида тренутно имамо деветоро пацијената, пет мушкараца и четири жене. Они су у доби од 53 до 75 година, а у најтежем стању је најмлађи од њих, 53-годишњак који је оперисао бенигни тумор, био је на бањском лечењу, али се заразио – саопштио је директор болнице др Мирко Стојисављевић.

Он каже да се пацијенти који долазе на дијализу бубрега, а позитивни су на ковид, дијализирају тек увече, након прве и друге смене дијализе.

- Одељење се редовно дезинфикује, проветре се просторије и увек је спремно за ујутро за нове пацијенте који долазе на дијализу – рекао је Стојисављевић.

Из Завода за јавно здравље је саопштено да међу зараженима у Кикинди и једна лекарака и њено стање је стабилно. У Општој болници у Сенти позитивно је неколико здравствених радника, али се нису инфицирали у болници већ приватним контактима. Сви су на кућном лечењу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)