ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У ЧАЧКУ: Троје преминуло од короне

В.Илић

10. 11. 2020. у 12:52

ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У ЧАЧКУ: Троје преминуло од короне

Фото: В. Илић

НА КОВИД одељењу чачанске болнице у протекла 24 сата забележена су чак три смртна исхода. Преминула је пацијенткиња из Горњег Милановца (54) и двојица Чачана старости 66 и 72 године.

- Са повећањем броја пријема и пацијената, мењају се и клиничке слике, а један део тих пацијената који је на болничком лечењу је погоршаног здравственог стања, ти пацијенти иду према респираторној слабости. Јако забрињава податак да смо имали три смнртна случаја. Најмлађа је пацијентикиња из Горњег Милановца, рођена 1966. Други преминули пацијеент рођен 1954. и трећи 1948. године. Релативно млади, али сви су имали пратеће болести - казао је др Мирослав Сретеновић, директор Опште болнице у Чачку.

Респираторни центар пребачен је у коронарну јединицу, а интерно одељење у ковид систем.

Чачанска болница је у хроничном недостатку особља, али за сада успевамо да покријемо црвену зону. Ако би се број обололелих драстично повећао, онда бисмо баш имали проблем – напоменуо је др Сретеновић.

На ковид одељењима чачанске болнице тренутно су хоспитализована 92 пацијената, што је исти број као и јуче у исто време. У протекла 24 сата примљено је 12 пацијената.

- Појавили су се и нови тестови за антиген на корону, сензитивни су исто као и ПЦР, и јуче од 61 тестираног, позитивних је било њих 30, што значи да вирус има добру раширеност и да је присутан у популацији. Што се тиче самоизолације, на подручју Моравичког округа су тренутно 204 особе на мерама самоизолације, у Чачку 130, у Горњем Милановцу 68, у Лучанима двоје и Ивањици четири особе. Инспекцијска служба наводи да је током прошле недеље било 130 инспекцијских надзора, од тога је шест под мерама и против њих се подносе пркршајне пријаве. Полицијска управа је три угоститељска обејекта верификовала да су прекршила забрану радног времена – казао је руководилац Радног тима за праћење вируса корона др Михајло Луковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)