ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У РУДНИЧКО-ТАКОВСКОМ КРАЈУ: Један пацијент преминуо, још осам новооболелих

М. Б.

10. 11. 2020. у 08:58

ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У РУДНИЧКО-ТАКОВСКОМ КРАЈУ: Један пацијент преминуо, још осам новооболелих

Фото: Архива ВН

ЈЕДАН пацијент стар 76 година из Рудничко-таковског краја преминуо је у Клиничком центру у Крагујевцу је од заразе ковид-19, а још осам лица потврђено су позитивни на корона вирус, на основу до синоћ пристиглих резултата тестирања у Горњем Милановцу.

- Преминули пацијент први пут се у нашу Ковид амбуланту јавио 2. новембра, тада је хоспитализован у милановачкој Општој болници због обостране упале плућа, затим је упућен у Крагујевац – потврдио је др Александар Чивовић, в.д. директора Дома здравља у Горњем Милановцу.

У трећем „пику“ заразе, у овом крају укупно су 73 особе заражене корона вирусом, од њих је 18 излечено. Тренутно је хоспитализовано 13 особа, од којих петоро у Београду: две на Инфективној клиници, по једна у КБЦ „Драгиша Мишовић“, КБЦ „Звездара“ и Првој хируршкој клиници. Пет у милановачкој Општој болници, три у Општој болници у Чачку, сви остали, као и њихови контакти су у кућној изолацији под медицинским надзором Дома здравља.

Ковид амбуланта тог Дома, како наводи др Чивовић, и даље бележи пораст прегледа, којих је у два дана минулог викенда било 188, а половина њих су се на преглед јавили први пут због појаве симптома. Урађено је 48 серолошких тестова, узето 28 назофарингеалних брисева, а три су лица хоспитализована.

Статистика епидемије у овом крају има етапе. У првој, од њеног почетка у марту до смиривања у мају, укупно је оболело 60 лица, од којих су петоро преминули, сви остали су излечени. У другој, од половине јуна, заражено је укупно 206, уз девет смртних исхода.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)