ОД КОРОНЕ ОБОЛЕЛО 10 МЕДИЦИНСКИХ РАДНИКА У БОРУ: Заражена и једна трудница, сви су у самоизолацији

В. Ђ.

08. 11. 2020. у 11:34

ОД КОРОНЕ ОБОЛЕЛО 10 МЕДИЦИНСКИХ РАДНИКА У БОРУ: Заражена и једна трудница, сви су у самоизолацији

Фото Д. Миловановић

ДР ВЕСНА Радосављевић, директорица Дома здравља Бор је истакла да је од вируса корона оболело 10 здравствених радника са Оделења педијатрије у тој медицинској установи.

- Од овог броја, четири је доктора, пет медицинских сестара и један здравствени радник. Они су се у року од два дана сви јавили са симптомима. То је, помало, здравствено и епидемиолошки, било нејасно, јер ми радимо епидемиолошку анкету и проверавали смо и то није од пацијената, јер је до сада 14 деце укупно заражено, тако да је вероватно неки контакт између. Решили смо да целу службу тестирамо и њих 17 чека резултате. Сви ови радници су са блажом клиничком сликом, са благим симтомима и сви су у кућној изолацији – казала је др Радосављевић.

Од укупног броја позитивних на вирус корона, од ове болести је оболела и једна трудница. У Општој болници Бор је осам здравствених радника позитивно на вирус корона и сви су у самоизолацији.

- Трудница која је заражена короном је у кућној изолацији, имала је блаже симптоме, на терапији је и добро се осећа. Када је стигао резултат теста она тада више и није имала симптоме – рекла је др Станкулић.

Од почетка пандемије, на територији града Бора укупно је 500 позитивних на вирус корона. Излечено је њих 326, док је 10 преминуло.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)