МЕЂУ ДВА НОВООБОЛЕЛА ЂАК ОСНОВАЦ: Од почетка епидемије у Рудничко-таковском крају заражено 258, преминуло 13

М. Б.

08. 11. 2020. у 10:41

МЕЂУ ДВА НОВООБОЛЕЛА ЂАК ОСНОВАЦ: Од почетка епидемије у Рудничко-таковском крају заражено 258, преминуло 13

Фото М. Б.

ОД двоје новооболелих лица у Рудничко-таковском крају потврђено позитивних на корона вирус, на основу до синоћ пристиглих резултата тестирања у Горњем Милановцу, једно је ђак Друге ОШ „Момчило Настасијевић“.

- Оба новооболела лица су са породичне контакт листе. Одељење тог ђака прешло је на онлајн наставу. На њу су досад прешла још два одељења: трећег разреда Техничке школе „Јован Жујовић“ и седмог разреда Четврте ОШ „Десанка Максимовић“ – потврдио је др Александар Чивовић, в.д. директора Дома здравља у Горњем Милановцу.

У трећем „пику“ заразе, у овом крају укупно је 65 особа заражено корона вирусом, од њих је 14 их излечено. Тренутно је хоспитализовано десет особа: две на Инфективној клиници у Београду, једна на Институту за реуматологију у Београду, пет у милановачкој Општој болници, две у Општој болници у Чачку, сви остали, као и њихови контакти су у кућној изолацији под медицинским надзором Дома здравља.

Ковид амбуланта тог Дома и даље бележи пораст прегледа, којих је у петак било 112, највише од почетка епидемије у марту. Урађено је 28 серолошких тестова, узето 19 назофарингеалних брисева.

Статистика епидемије и у овом крају има етапе. У првој, од њеног почетка у марту до смиривања у мају, укупно је оболело 60 лица, од којих су петоро преминули, сви остали су излечени. У другој, од половине јуна, заражено је укупно 198, уз осам смртних исхода.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)