ПРОЈЕКТ „CINEMA“ У СОМБОРУ: Како искористити Грашкаловићеву палату?

Ј.Б.

06. 11. 2020. у 18:36

У СОМБОРУ је одржан састанак са представницима пројектних тимова партнера, ради договора око активности на реализацији заједничког пројекта „CINEMA“.

ПРОЈЕКТ „CINEMA“ У СОМБОРУ: Како искористити Грашкаловићеву палату?

Фото: Ј.Б.

Градоначелник Сомбора Антонио Ратковић и тим сарадника разматрали су могућности о бољем, рационалнијем коришћењу зграде, односно просторија Грашалковић палате, као простора где би могао да се налази сомборски центар за креативне индустрије.

Пројекат би се тиме надовезао на текуће радове на самом објекту зграде и на профилисање Сомбора као града културе.

У склопу пројекта „Улога креативних индустрија у новој урбаној привреди у Дунавском региону“, акроним CINEMA) планира се оснивање једног центра за креативне индустрије са седиштем у Сомбору, док ће други пројектни партнери отворити додатна два центра исте намене. Осим подстицаја на локалном нивоу, очекује се и значајан ефекат умрежавања широм Дунавског слива, међу партнерима пројекта.

Локалним организацијама и креативцима ће бити пружена прилика да се укључе у рад центра креативних индустрија и да се повежу са сличним организацијама у земљама Дунавског слива.

Укупно трајање пројекта је 30 месеци, од 1. јула до 31.децембра 2022. а укупна вредност пројекта је 2.249.073 евра. Буџет Града Сомбора у пројекту је 73.495 евра.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)