СВЕ ДРАМАТИЧНИЈА СИТУАЦИЈА У КРАЉЕВУ: Извори заразе леже баш овде - ситуација се прати из сата у сат

С.БАБОВИЋ

05. 11. 2020. у 13:34

УСЛЕД погоршања епидемиолошке ситуације Општа болница “Студеница” у Краљеву прешла је на режим рада ковидц болнице, предочено је данас у овој здравственој установи, где се тренутно лечи 20 пацијената.

СВЕ ДРАМАТИЧНИЈА СИТУАЦИЈА У КРАЉЕВУ: Извори заразе леже баш овде - ситуација се прати из сата у сат

Фото Г. Шљивић

Епидемиолошка слика све је алармантија,упозоравају стручњаци: у претходних 10-ак дана у Краљеву се на дневном нивоу вирус корона региструје међу 30 до 50 лица.

- Радно време ковид амбуланте у Интернистичком одсеку је од 8 до 14 сати, односно од 15 до 21 сат-наводи др Зоран Мрвић,в.д.директора Опште болнице “Студеница”.- Све информације о стању пацијената који се налазе на лечењу у ковид болници, могу се добити позивом на број 036 301-791, од 13 до 14 сати.

Да је ситуација врло озбиљна упозорава и граодоначелник Краљева Предраг Терзић, наводећи, између осталог, да су потенцијални извори заразе весеља и славе. Епидемиолошка ситуација се прати из сата у сат.

- Фокус није сада на здравственом систему, који чини све што може, него на грађанима који штитећи себе и своје ближње, штите и здравствени систем-напомиње градоначелник Предраг Терзић, апелујући на суграђане да буду одговорни.

- Уколико се настави заражавање 50 или 60 грађана у само једном дану, уколико будемо имали тежих случајева, наш систем то неће моћи да издржи - каже Терзић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)