АЛАРМАНТНА СИТУАЦИЈА У РАСИНСКОМ ОКРУГУ: Нових 47 случајева короне, почиње свакодневна дезинфекција јавних површина

С. БАБОВИЋ

04. 11. 2020. у 15:34

НОВИХ 47 случајева КОВИД-19 регистровано је у Расинском округу, а међу њима највише из Крушевца-19.У Александровцу је утврђено присуство вируса код још 15 лица, у Трстенику код 11, док је један нов случај регистрован у Брусу,односно у Варварину.

АЛАРМАНТНА СИТУАЦИЈА У РАСИНСКОМ ОКРУГУ: Нових 47 случајева короне, почиње свакодневна дезинфекција јавних површина

Шатор испред Инфективног одељења крушевачке болнице / Фото С. Бабовић

Од почетка епидемије у округу потврђено је 1.985 случајева,од чега 1.085 у Крушевцу, 402 у Александровцу, 235 у Трстенику и 120 у Брусу. У Варварину је до сада потврђен 81 случај вируса корона, а у Ћићевцу-62. На Инфективном одељењу Опште болнице у Крушевцу тренутно се лече 52 пацијента са симптомима КОВИД-19.

У међувремену је одржана и седница крушевачког Штаба за ванредне ситуације, где је, између осталог, наложено комуналном предузећу да једном дневно дезинфикује улице и јавне површине.Установама, организацијама и управницима стамбених зграда у Крушевцу на располагању је бесплатан концентровани раствор натријум-хипохлорида.

- Потребно је наставити са појачаним заједничким инспекцијским надзором у координацији инспекцијских органа града Крушевца и републичких инспекциских органа, као и других државних органа на нивоу Расинског управног округа-наводи се у закључцима Штаба за ванредне ситуације у Крушевцу,где наводе да су сви у обавези да наставе са применом мера, нарочито у јавном превозу и местима јавног окупљања,у складу са препорукама републичког Кризног штаба.

Према подацима Завода за јавно здравље Крушевац од почетка школске године виру корона ресгитрован је код 16 ученика у Расинском округу и код шест просветних радника. У режиму здравственог надзора је чак 5.632 лица.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)