НАЈЈЕФТИНИЈИ И НАКОН ПОВЕЋАЊА ЦЕНЕ: Боравишна такса у Белој Цркви сада износи 60 динара!

Ј. Ј. БАЉАК

03. 11. 2020. у 19:16

ЦЕНА боравишне таксе у Белој Цркви дуго је била најнижа у Србији. Износила је свега 50 динара дневно по госту, а сада је тај износ повећан.

НАЈЈЕФТИНИЈИ И НАКОН ПОВЕЋАЊА ЦЕНЕ: Боравишна такса у Белој Цркви сада износи 60 динара!

Фото: Ј.Ј.Баљак

Локална самоуправа је морала да усклади њену цену са новим законом о угоститељству. У оптицају су били износи од 60 до 110 динара, а они су поново изабрали најнижи могући износ.

-Нисмо желели да већом ценом оптерећујемо наше угоститеље, јер нам је свима у интересу да привучемо што више гостију на наша језера и да нам свака туристичка сезона буде успешна као ова – каже Дарко Остојић из Канцеларије за локални економски развој.

На основу новог закона, боравишну таксу у Белој Цркви плаћају само гости три ауто-кампа и једног објекта, који има више од 30 лежајева.

Власници вила и апартмана са мање од 30 кревета, као и они који издају собе у домаћој радиности, плаћају само годишњи паушал. Он износи хиљаду динара по кревету, без обзира на то колико су гостију имали.

-Тиме је прилив од туризма у општински буџет значајно смањен, али је општи циљ да сви угоститељи раде легално – додаје Остојић.

Како је најављено, локални туристички инспектор ће убудуће све који су били у сивој зони усмеравати да раде по закону или да уопште не раде.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)