НОСЕ МАСКЕ КАО РЕКЛАМЕ, А ЉУТИ ИХ ПОРУКА СА МАЈИЦЕ: Поједини одборници у Кикинди схватили лично упозорење са дуксерице службеника

Р. Шегрт

03. 11. 2020. у 09:48

ОТКАКО је у августу конституисана нова градска скупштина у Кикинди, поједини одборници на седницама са заштитних маски шаљу различите поруке.

НОСЕ МАСКЕ КАО РЕКЛАМЕ, А ЉУТИ ИХ ПОРУКА СА МАЈИЦЕ: Поједини одборници у Кикинди схватили лично упозорење са дуксерице службеника

Фото Р. Шегрт

Предњаче двојица професора, који на маскама рекламирају своје странке и коалиције, али и музичке групе које слушају, теретане у којима раде и спортске клубове којима припадају. Међутим, много већу пажњу од маски до сада је изазвала дукс мајица службеника који је на седници протекле среде бројао гласове одборника.

ЗАМЕНА

Службеник је мајицу са "спорном" поруком купио на интернету. Није имао намеру да било кога провоцира. У среду није ни знао да ће пратити заседање, већ је замољен да ради као замена. Он је, иначе, организатор многих манифестација у граду, концерата, приредаба, изложби, књижевних вечери...

Професору Мирославу Грујићу, одборнику из ЛСВ-а, који често мења маске, засметала је, у ствари, порука са мајице која гласи: "к..чи се негде другде".

- Није примерено да лице које броји гласове носи мајицу са таквом поруком, јер сваки од одборника може да посмисли да је баш њему упућена - рекао је Грујић са говорнице и тако скренуо пажњу на оно што пише на гардероби службеника, а што многи нису ни приметили.

Фото Р. Шегрт

Након тога, службеник је скинуо дукс и бројање подигнутих руку "за" и "против" наставио у мајици на којој је типична "кикиндска" порука коју, без речи, шаље Лала са лудаје или бундеве. Тако је локална, заменила новобеоградску поруку, јер је натпис на дуксу М. М. у ствари порука са Новог Београда. Тако је означено и на мајицама које могу да се купе на интернету, јер комплетна порука гласи: НБГД - "к..чи се негде другде".

ОД БОН ЏОВИЈА ДО "МАМУТА"

Маске с порукама најчешће носе одборници Мирослав Грујић и Александар Аћимов. Гријућ рекламира "Војвођански фронт", али и рок групу "Бон Џови", а Аћимов једну теретану и клуб америчког фудбала "Мамути". Поједини чланови Градског већа на последњој, петој седници на маскама су имали слику бундеве, а секретар скупштине градски грб. Већина одборника носи маске без икаквог знака и поруке.

Оваква порука са новобеоградског асфалта могла би, у ствари, да се протумачи и као урбана и вулгарна верзија онога што одавно пише на згради Градске куће у Кикинди. Наиме, на фасади овог здања стоји латински натпис Attendite који нема дослован превод, али се тумачи као упозорење градским властима "да се узму у памет" и "пазе шта раде". Таква порука настала је још 1774, када је зграда саграђена, али од тада мало је оних којима пада на памет када доносе одлуке у Градској кући. Упозорење Attendite тумачи се и као упозорење и опомињање Кикинђанима на обзирност и слогу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)