ДУХОВНИ ЦЕНТАР У ЛОЗНИЦИ: Новолознички храм добио нове просторије

В. М.

02. 11. 2020. у 09:25

АРХИЈЕРЕЈСКИ намесник лознички, протојереј Драган Бајић, по благослову епископа шабачког Лаврентија, са свештенством из Јадра, освештао је нове просторије код нове цркве у Лозници, на Лагатору, некадашњем имању Вука Стефановића Караџића, које су уређене за највеће културне и духовне садржаје, али и за разна саборовања овдашњих људи.

ДУХОВНИ ЦЕНТАР У ЛОЗНИЦИ: Новолознички храм добио нове просторије

Фото: В. Митрић

Реч је неколико стотина квадрата савремено урађеног простора од 3.500 квадратних метара Духовног центра, у изградњи, чија је комплетна прва фаза завршена уз помоћ и подршку, коју је Новолозничка црквена општина добила од државе и градске власти. Када буде завршено и опремљено ово здање, као што су „рухо“ добиле освештане просторије, биће то највећи Духовни центар у Србији.

-Ово здање је још један пример колико имамо, не само добре односе са локалном влашћу, већ 16 година, колико је на њеном челу градоначелник Видоје Петровић, већ колико, се у држави, брине за духовне и културне садржаје -каже протојереј стварофор Милан Алексић, старешина те богомоље.-Лично је српски патријарх Иринеј рекао,после посете нама и градској власти,да смо сјајан пример добре сарадње,која је и плодна за наш народ.Доста је урађено,биће још посла.

Лозничане је осоколила и похвала коју је,боравећи у овој богомољи, рекао да су, овде, културни садржаји установљени као у храму Светога Саве на Врачару и да овдашњи људи, окупљени око свог храма,на Лагатору,“показују да нема кризе за поезију и да је бесмислица да су песници отпевали своје“.

-Духовни центар неће бити ни у једном свом делу само велика грађевина,већ место чији ће сваки кутак да има важне,корисне и занимљиве садржаје за овдашње људе -поручују свештеници ове богомоље Дејан Павловић, Милан Алексић,Зоран Петровић, Бобан Пурић, Јован Павловић и ђакони Владо Пурић,Сретен Тадић и Бранко Митић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)