ПОСЛЕДИЦЕ КОВИДА "ЛЕЧЕ" МИЛИОНИМА: Град наменио "Спенсу" 85 милиона динара да би санирао изгубљену добит

С. БАЈИЋ

31. 10. 2020. у 08:12

СПОРТСКИ и пословни центар "СПЕНС" ће из градског буџета добити 85 милиона динара да би надокнадио недостајуће приходе као и да би "премостио" проблеме у пословању изазване пандемијом и наставио несметано да ради.

ПОСЛЕДИЦЕ КОВИДА ЛЕЧЕ МИЛИОНИМА: Град наменио Спенсу 85 милиона динара да би санирао изгубљену добит

Унутрашњост "Спенса" / Фото Н.Карлић

На зараде 137 запослених уз 14 ангажованих на одређено време, отићи ће 41,9 милиона динара, за утрошену струју од августа до децембара 24,3 милиона, као и додатних 6,5 милиона, затим за грејање осам милиона, за воду два милиона, за одношење смећа 0,5 и за осигурање имовине и људи у предузећу 1,7 милиона динара.

- Хвала нашем оснивачу, Граду Новом Саду и градоначелнику Милошу Вучевићу, који су препознали ситуацију и притекли да помогну да заједно пребродимо потешкоће - каже Драган Милић, в. д. директора. - За нас је битно да немамо губитке, овде реч о смањеним приходима, с обзиром на то да смо четири месеца били затворени. Сваки динар који очекујемо је већ испланиран, а потребно је нагласити да смо сами сервисирали репрограм враћања дугова.

У сваком сегменту пословања "Спенса", рационалним, домаћинским пословањем, остварене су уштеде, посебно на енергентима где је реч о цифри од 40 милиона динара. Међутим, на велико смањење прихода утицало је спровођење мера Кризног штаба, Градског штаба за ванредне ситуације, као и због усклађивања функционисања предузећа у условима пандемије. Спортски, иначе веома богати садржаји, били су затворени, отказане су бројне манифестације, концерти."

- Са нашим закупцима пословног простора од првог дана разговарамо као са партнерима, а цене закупнине локала и смањене су за 80, затим, у другом моменту за 50 одсто, па је изгубљена добит око 60 милиона динара, али је суштина да заједнички превазиђемо проблеме. На пословање је утицало и то што наши затворени и отворени базени нису радили од 17. јула, током већег дела купалишне сезоне, па је изгубљена добит око 30 милиона динара. Такође, због отказаних манифестација и спортских догађаја нисмо остварили велику добит - потврдио је Милић.

После укидања ванредног стања, на "Спенсу" су превентивне мере заштите остале на снази, мењале се у зависности од епидемиолошке ситуације и значајно утицале на смањење прихода предузећа.

ШАМПИОНАТ У САМБОУ

ОД 3. до 8. новембра СПЕНС ће бити домаћин Светског шампионата у самбоу, борилачкој вештини, комбинацији џудоа и рвања.

- Припремамо се за велики подухват, сарађујемо са Кризним штабом, Министарством спољних послова, Самбо федерацијом ...- каже Милић. - Учесници су у обавези да ураде тест на ковид 19, приликом доласка и одласка. У "Спенс" ће се улазити уз максималне безбедносне мере заштите од короне.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)