ЛАКО ДО ПОДРШКЕ У БИЗНИСУ: Први Шалтер за предузетнике у Расинском округу

С.БАБОВИЋ

30. 10. 2020. у 15:28

ЛАКО ДО ПОДРШКЕ У БИЗНИСУ: Први Шалтер за предузетнике у Расинском округу

РПК

ПРВИ Шалтер за предузетнике у Расинском округу почео је да ради у згради Општине Брус, а на овом месту,како је предочено у Привредној комори Србије, активним и будућим предузетницима пружаће се подршка у пословању.

- Сви предузетници,власници малих и средњих предузећа на шалтеру могу да добију савет,упутство и подршку-напомиње Дејан Зрилић,представник Сектора за предузетништво ПКС.-Шалтер функционише као нека врста “стоп-шопа” и прижа нефинансијску подршку предузетницима и онима који намеравају да отворе своја предузећа.

Кроз сарадњу са локалним самоуправама у Србији,додаје Зрилић,на ефикасан начин се информишу,упознају и обавештавају предузетници о свим активним програмима.Истовремено,ради се на равномерном регионалном развоју привреде Србије.

ПОДРШКА У СРБИЈИ

ШАЛТЕР за предузетнике већ пружа подршку у пословању субјектима у више београдских општина, у делу Војводине и у Бујановцу.У Привредној комори наводе да је у плану пружање оваквих услуга и у другим општинама и градовима у Србији.

Прва сарадња у Расинском округу,конкретизована је кроз потписан Споразум о пословно-техничкој сарадњи између ПКС и општине. Примена законски и пореских прописа и процедура, информације о кредитним линијама и програмима помоћи, статистичка,финансијска и друга анализа тржишта,регистрација привредних субјеката,процедуре у вези са увозом и извозом, само су неки од одговора које могу добити заинтересовани предузетници.

-На територији општине послује 88 привредних субјеката,672 предузетника и 116 привредних друштава,тако да ће подршка кроз Шалтер за предузетнике бити од великог значаја-наводи Валентина Милосављевић,председница општине Брус.-План је да у будућности Шалтер прерасти у Канцеларију за предузетништво,као и да у свој рад укључи што више младих људи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)