ИНСПЕКТОРИ КОНТРОЛИШУ ПОШТОВАЊЕ МЕРА: После седнице Савета Јабланичког округа почињу интензивне контроле

И. М.

29. 10. 2020. у 15:35

ИНСПЕКТОРИ КОНТРОЛИШУ ПОШТОВАЊЕ МЕРА: После седнице Савета Јабланичког округа почињу интензивне контроле

Фото: И. Митић

НАЧЕЛНИК Јабланичког управног округа Милош Ћирић најавио је, након седнице Савета округа, да ће све локалне и републичке инспекције бити задужене за контролисање примене противепидемијских мера како би се спречила ескалација вируса корона. Инспекцијски органи ће деловати у домену својих надлежности, али ће и координисати свој рад са другим службама.

Према овим најавама може се очекивати интензивнија контрола већих угоститељских објеката, сала за изнајмљивање, тржних центара и објеката великих трговинских ланаца, туристичких објеката, пијаца, возила у јавном саобраћају као и окупљања људи на спортским догађајима и на организованим концертима које поједини угоститељи најављују за предстојећи викенд.

Градоначелиник Лесковца Горан Цветановић је тим поводом апеловао на родитеље да „посаветују своју децу“ да не одлазе на места где се могу изложити потенцијалном заражавању чиме доводе у опасност себе, али и чланове своје породице.

Цветановић је поручио да ће све институције у граду, и локалне и републичке, имати пуну подршку за спровођење надзора и контроле. Он је апеловао на власнике угоститељских објеката да откажу најављена окупљања и подсетио да је таква пракса и у другим градовима Србије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)