ЈАВНО-ПРИВАТНО ПАРТНЕРСТВО: Општина Велико Градиште развија сарадњу са предузетницима

Д.Н.

28. 10. 2020. у 22:24

ЈАВНО-ПРИВАТНО ПАРТНЕРСТВО: Општина Велико Градиште развија сарадњу са предузетницима

Аутобуска станица у Великом Градишту/Фото: Д.Н.

У ОПШТИНИ Велико Градиште имају позитивно искуство са јавно-приватним партнерством, па ће и убудуће наставити са таквим видом сарадње са предузетницима.

Председник општине, Драган Милић, на ову тему недавно је говорио као учесник конференције одржане у Београду, под покровитељством Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре. Како је тада истакнуто, Велико Градиште је мала општина која се усудила да послове повери приватним партнерима.

Према Милићевим најавама, прва наредна сарадња са приватницима биће у области јавног превоза.

-Реализација те идеје већ је у поодмаклој фази. До краја године требало би да изаберемо партнера за одржавање локалних путева, а у озбиљним смо преговорима да исто урадимо и са канализацијом и грејањем, пошто немамо централни систем грејања – рекао је Милић.

Он је напоменуо да се обављају опсежне анализе око тога колике се уштеде могу постићи преко јавно-приватног партнерства.

-Лично мислим да је овакав вид сарадње добро решење и да локалне самоуправе треба да траже партнере у свим сегментима, нарочито као што су пијаце и паркинзи – сматра Милић.

Он додаје да о оваквом начину обављања јавних послова треба што више говорити грађанима, како би схватили какве се предности и новчане уштеде тиме постижу.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)