ЗЛАТНИ СТРИП: Награде за лесковачке ауторе на међународном салону у Велесу

И.М.

28. 10. 2020. у 22:19

ЗЛАТНИ СТРИП: Награде за лесковачке ауторе на међународном салону у Велесу

Фото: И.Митић

ШКОЛА стрипа „Никола Митровић Кокан“, која ради при Лесковачком културном центру, на 18. Међународном салону стрипа у Велесу освојила је три награде. Њеном предавачу Марку Стојановићу, стрип сценаристи, припао је Гран при ове манифестације „Златан стрип“. То је највише стрип признање у Северној Македонији.

Због пандемије вируса корона 18. Међународни салон стрипа у Велесу, једини стрип фестивал у Северној Македонији, одржан је минулог викенда у виртуалном облику.

Стрип сценариста из Лесковца Марко Стојановић тријумфовао је у конкуренцији 176 учесника из бројиних земаља света, а признање је освојио са цртачем Милорадом Вицановићем Мазом и колористом Аљошом Томићем и то за стрип „Древни“ који је у септембру ове године објављен у једном од најчувенијих стрип часописа у свету – америчком „Heavy Metal-u“.

Стојановићу је ово четврто највише признање стрип салона у Велесу, а последње је освојио пре две године. Лесковача школа стрипа је у Северној Македонији освојила и награду за најмлађег учесника, која је припала шестогодишњој Јани Стојановић, као и специјално признање за запажено групно учешће на конкурсу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)