ИСИДОРИН РАД НАЈБОЉИ: Матица српска најбољим студентима - ауторима уручене "Бранкове награде"

Ј. С.

28. 10. 2020. у 11:41

ИСИДОРИН РАД НАЈБОЉИ: Матица српска најбољим студентима - ауторима уручене Бранкове награде

Фото Н. Карлић

У СВЕЧАНОЈ сали Матице српске у Новом Саду јуче су уручене Бранкове награде за најбоље дипломске и семинарске радове у претходној школској години. Лауреатима је признање уручио секретар Матице српске др Милан Мицић.

Жири је од 15 пристиглих радова наградио пет. Прва награда додељена је Исидори Бобић, студенткињи Филозофског факултета из Новог Сада, за рад "Однос експлицитне и иманентне поетике у стваралаштву Ивана В. Лалића".

- Покушала сам да направим интегрални преглед аутопоетике Ивана В. Лалића налазећи проблем у томе што његова поетика досад није никада обухваћена у целости већ само фрагментарно, мада су се њиме бавили многи истраживачи. Његова поезија, према мом доживљају, о чему год да пева, саму себе стално откључава - казала је Бобићева.

Другом наградом награђена је Бранислава Станишић, студенткиња новосадског Филозофског факултета, за рад "Конструкција радних идентитета у романима 'Демијан' и 'Степски вук' Хермана Хесеа". Три треће награде равноправно деле: Фата Егановић (Филозофски факултет Нови Сад) за рад "Aurea aetas у драмама Марина Држића", Анђела Плакаловић (Филозофски факултет Пале), ауторка рада: "Постфолклорне парадигме у прози Владимира Кецмановића" и Никола Пулетић (Филолошко - уметнички факултет у Крагујевцу) који је написао рад на тему "Бестијаријум у 'Роману о Лондону', Милоша Црњанског".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)