ЗБРИНУТО 27 СТАНАРА ПОСЛЕ ПОЖАРА: Ватрена стихија докрајчила зграду у Бачу, у којој су живеле социјално угрожене породице

З. Рајић

24. 10. 2020. у 09:48

ЗБРИНУТО 27 СТАНАРА ПОСЛЕ ПОЖАРА: Ватрена стихија докрајчила зграду у Бачу, у којој су живеле социјално угрожене породице

Фото: Општинска управа

ПОЖАР, у којем је у петак (23.10.) у раним јутарњим сатима изгорела зграда колективног становања у насељу Економија 1 у Бачу, оставио је без крова 27 људи - 16 одраслих и једанаесторо деце.

Они су евакуисани у Спортску халу у Бачу, а биће пребачени у зграду звану „Цврчак“, где је локална самоуправа за њих опремила привремени смештај. Општина им је, у сарадњи са Црвеним крстом, обезбедила постељину, ћебад, храну, одећу и хигијенске пакете. Председник општине др Стева Панић најавио је да ће за људе који су остали без домова бити изграђен нов стамбени објекат.

Ватрена стихија, која је пробудила станаре, а некима од њих није оставила времена ни да покупе најосновније ствари и лична документа, докрајчила је оронулу зграду некадашњег пољопривредног добра, у којој су живеле социјално угрожене породице. Захваљујући брзој интервенцији ватрогасних екипа из Бача, Бачке Паланке, Новог Сада и Бачког Петровца, нико није страдао, а претпоставља се да је узрок пожара људски фактор.

- Из досад прикупљених чињеница и доказа током увиђаја, који спроводе Управа за ванредне ситуације и Полицијска станица у Бачу, произилазе основи сумње да је до пожара дошло у стану М.Ј. и С.Ј. услед упаљене свеће - саопштио је Милан Кнежевић, основни јавни тужилац у Бачкој Паланци.

Згариште су обишли представници Општине и свих релевантних институција.

- Зграда, која је изгорела, захватала је 670 квадратних метара. Направићемо нову на истој, ако не и већој површини - рекао је Панић.

РАЧУНИ ЗА ПОМОЋ

Грађани Бача су се већ организовали за прикупљање помоћи за угрожене станаре, а Општина је отворила наменске жиро-рачуне за новчане прилоге 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)