ТИТУЛА У ВРТИЋУ У ЈАГОДИНИ: Зорица Џигурски проглашена за “Нај сестру” за прошлу годину

З. Глигоријевић

21. 10. 2020. у 14:54

Зорица Џигурски, медицинска сестра-васпитач Предшколске установе “Пионир” у Јагодини, проглашена је за “Нај сестру 2019. године” на 23. Стручним сусретима медицинских сестара предшколских установа Србије, одржаним у Кладову.

ТИТУЛА У ВРТИЋУ У ЈАГОДИНИ: Зорица Џигурски  проглашена за “Нај сестру” за прошлу годину

Зорица Џигурски / Фото Приватна архива

Она каже да јој признање прија, нарочито због тога што се за ову титулу борило 187 вртића у Србији, и додаје да чак и после 35 година рада још увек учи како да ради са децом.

- Васпитач мора да буде веома креативан и маштовит. Рецимо, мени се допада нека играчка, али вртић не може да је приушти. Ја осмислим начин да је сама направим. Значи, онај ко ради са малишанима, мора да буде радознао као и они и да негује дете у себи. Практично да никада не дозволи да оно потпуно одрасте – наводи добитница титуле и додаје да је тим послом почела да се бави сасвим случајно, али се никада није покајала, јер је рад са децом оплемењује.

Виолета Николић, директорка ПУ “Пионир” у Јагодини, каже да ово није прва награда која долази у ову установу, што потврђује њен озбиљан и предан рад.

- Прошле године је група медицинских сестара освојила треће место на такмичењу “Нај играчка Србије”. Верујем да би и ове резултати били још бољи, али је такмичење отказано због коронавируса. Васпитачи су имали веома запажене резултате на разним прошлогодишњим такмичењима и скуповима, а, надам се да ћемо их имати и убудуће – оцењује директорка.

Виолета Николић, директорка вртића / / Фото приватна архива

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)