НАЈАВЉЕНА РИГОРОЗНА КОНТРОЛА: У Прокупљу ограничен рад угоститеља, проверава се ношење маски у превозу и школама

Д. З.

21. 10. 2020. у 09:28

НАЈАВЉЕНА РИГОРОЗНА КОНТРОЛА: У Прокупљу ограничен рад угоститеља, проверава се ношење маски у превозу и школама

Прокупље / Фото Б. Субашић

После увођења ванредне ситуације на подручју Града Прокупља, градски штаб за ванредне ситуације донео је низ мера односно наредби у циљу превенције и спречавања ширења инфекције корона вирусом.

Једна од мера односи се на ограничено радно време угоститељских објеката у периоду од 21,00 до шест часова у затвореном, односно од 23 до шест часова на отвореном простору уз поштовање свих осталих епидемиолошких мера.

Власницима свих услужних обејеката наложено је да на свим улазима видно истакну обавезу ношења заштитних маски , док је надлежним републичким инспекцијама као и комуналној инспекцији Градске управе Прокупља наложено да у пуном капацитету врше контроле поштовања и придржавања донетих мера, а нарочито у угоститељским објектима, теретанама, фитнес клубовима, кладионицама и другим јавним објектима.

Ригорозна контрола ношења маски, према наводима градског штаба за ванредну ситуацију, спроводиће се у јавном градском и приградском превозу на територији града Прокупља. Кризни штаб који је у уторак прогласио ванредну истуацију на подручју града Прокупља донео је и наредбу којом ће бити појачане контроле ношења заштитних маски у свим прокупачким школа док је Предшколској установи “Невен” и Дому за смештај и негу старих лица наложено стриктно поштовање свих мера заштите, док су у случају појаве инфицираних дужни да одмах обавесте кризни штаб.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)