ДО МИЛОША УЗ ВЕЛИКЕ МУКЕ: Житељи Горњег Милановца жељно ишчекују савремени приступ новом ауто-путу

М. БОШЊАК

21. 10. 2020. у 09:20

ДО МИЛОША УЗ ВЕЛИКЕ МУКЕ: Житељи Горњег Милановца жељно ишчекују савремени приступ новом ауто-путу

Фото СО у Г. Милановцу

ТАКО близу, а тако далеко - овако људи из Горњег Милановца описују приступ ауто-путу "Милош Велики" који великим делом пролази и кроз њихов атар.

Јер, град са веома развијеном привредом, ето, још нема одговарајућу, савремену приступну саобраћајницу до Коридора 11, до којег се сада стиже старим, уским регионалним путем до Такова, дугим 12 километара.

Штавише - како је закључио Привредни савет општине Горњи Милановац, којим председава председник компаније "Металац" Драгољуб Вукадиновић - Милановац ће жељно очекивану приступну саобраћајницу добити тек догодине. Идејни пројекат је завршен, а експропријација би требало да буде завршена до Нове године, када се очекује и потписивање уговора о изградњи.

- Скупштина општине је усвојила детаљни план регулације за приступну саобраћајницу и вредност инвестиције је, због накнадно предвиђених приступних путева, увећана на 18,6 милиона евра. Притом, уз први део трасе од фабрике "Металац" ће бити уређене пешачке стазе и аутобуска стајалишпта, те постављено осветљење, што је неопходно за безбедност људи у овом делу града - каже први човек локалне самоуправе Дејан Ковачевић и најављује да би посао требало да започне у марту, са новом грађевинском сезоном.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)