ПАНДЕМИЈА ОДЛОЖИЛА ПОЧЕТАК РАДА: Затворене границе створиле потешкоће извођачу радова у ТЕ и топлани Панчево

Танјуг

20. 10. 2020. у 17:02

ПАНДЕМИЈА ОДЛОЖИЛА ПОЧЕТАК РАДА: Затворене границе створиле потешкоће извођачу радова у ТЕ и топлани Панчево

Фото: НИС Гаспром

ПОЧЕТАК рада Термоелектране-топлане (ТЕ-ТО) Панчево одложен је због пандемије коронавируса а не због градње гасовода Турски ток, пише портал Енергија Балкана.

Како је порталу речено у Гаспром Енергохолдингу Србија,

затварање граница због пандемије коронавируса направило је потешкоће извођачу Shanghai Electric Group око довођења неопходног броја монтера на градилиште.

То је, пише портал, онемогућило реализацију низа планираних активности и утицало на темпо реализације пројекта у Панчеву.

„У таквим условима, компаније Гаспром Енергохолдинг Србија д.о.о. и Гаспром Енергохолдинг Србија ТЕ-ТО Панчево д.о.о. су предузеле све мере како би помогле у добијању дозвола за неопходне извођаче, за радове током полицијског часа и за добијање виза за раднике који су допутовали. Након две недеље карантина, пристигли радници су започели извођење радова", рекли су у Гаспром Енергохолдингу за потрал Енергија Балкана.

Навели су такође да ће упркос сталној неизвесности у вези са даљим развојем епидемиолошке ситуације, радити на томе да се ТЕ ТО Панчево пусти у рад у првој половини следеће године".

Изградња Термоелектране-топлане Панчево, намењене за комбиновану производњу електричне и топлотне енергије на бази природног гаса, снаге око 200 МW, почела је да се гради 2019. године и требало је да се пусти у рад ове године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)